Golden Soul





                       
                                       Κέλλυ Μέντζου,Το Κλουβί, 2007
       λάδι, φύλλο χρυσού 24 cts, παστέλ, κάρβουνο σε μουσαμά, 100 x 110 cm

Έχεις απομακρυνθεί από το κάστρο, σήμερα ήταν μεγάλη γιορτή και φοράς το αγαπημένο σου γαλάζιο φόρεμα και το χρυσό σου καπέλο. Δυο λαγοί στον κήπο παραπέρα, μασουλάνε ευτυχισμένοι το δροσερό γρασίδι. Χαίρεσαι τόσο πολύ(κι ας έβλεπες συχνά εφιάλτες όταν ήσουν μικρή πως οι λαγοί έχουν κρυφά κοφτερά δόντια. Μια φορά μάλιστα, είδες πως περπατούσαν στα δυο πόδια, σαν άνθρωποι.. τι όνειρο..) Δένεις τα πόδια σου με το σχοινί για να μη φύγεις, κυλιέσαι στο χώμα, θα είσαι πάντα ευτυχισμένη στον κήπο μαζί τους! Όμως δεν είσαι ευτυχισμένη, είσαι δυστυχισμένη. Εξαπάτησες τον εαυτό σου. Νόμισες πως βρήκες κήπο, αλλά τελικά κλειδώθηκες μες στο κλουβί...!



                                        Κέλλυ Μέντζου, Saltarello, 2007
λάδι, φύλλο χρυσού 24 cts, παστέλ, κάρβουνο, χαρτόνι σε μουσαμά, 110 x 110 cm

Σήμερα το βράδυ, έχει δύο φεγγάρια κι αποφάσισες να παίξεις. Πήγες στα κρυφά και άρπαξες από το κελάρι αυτό το πιθηκάκι.
Φοράς τη χρυσή κορώνα σου, το νυχτικό σου, τα παπούτσια σου και ξαπλώνεις επάνω στη σκακιέρα - πάτωμα. Τα πιόνια εναλλάσσονται συνεχώς, όπως ακριβώς κι εσύ, δεν είναι τόσο δύσκολο. Το πιθηκάκι ισορροπεί στο γόνατό σου, τα χεράκια του είναι τόσο μικρά και τα μάτια του τόσο μεγάλα!
Το δέντρο στο βάθος, γέμισε κόκκινα μήλα, τα αγαπημένα σου φρούτα και περιμένει να πας εκεί για να τα κόψεις, απόψε! Ετοιμάζεσαι για ρουά - ματ κι ας μην φαίνεται..